OVER 3GL INDUSTRIAL LIGHTING
3GL Industrial Lighting is een bedrijf dat gerund wordt door mij, Rutger Palm met als doel om jou te helpen bij het kiezen van goede en mooie afstandsbedieningen voor je verlichting.

Wie is Rutger Palm?
En hoe weet hij hier iets van?

Ik ben begin 50 en wandel door het leven samen met mijn vrouw en hond. Door een reeks van toevallige gebeurtenissen ben ik terecht gekomen in de verlichtingsindustrie.

DE START
Wat daar aan vooraf ging waren zes mooie studiejaren economie aan de Erasmus in Rotterdam. Na het behalen van mijn titel vond ik een baan bij de marketing in de wereld van de telecommunicatie bij KPN. Hier heb ik ongeveer twaalf jaar gewerkt, zes bij KPN en daarna diverse elders. De telecom vond ik wat minder interessant worden. Via een (uiteindelijk na vijf jaar niet succesvol) mede door mij opgericht softwarebedrijf belandde ik in de verlichtingsindustrie.

VERBAZING
Wat me daarbij vanaf het eerste moment vooral heeft verbaasd is hoe weinig mensen kennis hebben van verlichting. Van wanneer een lamp goed licht geeft, en wanneer niet. Of van hoeveel licht je nodig hebt voor je prettig voelen. En wat de gevolgen zijn als je te weinig licht hebt. Gevolgen die je nu beleeft maar ook gevolgen die pas na jaren van te weinig of teveel licht optreden. Of welke gevolgen het gebruik van led-verlichting heeft op je lichaam. Of op je portemonnee. In dat laatste is veel interesse…!

VERLICHTING
In 2005 ben ik begonnen met het helpen van klanten met lichtoplossingen. Dit varieerde van heel specifieke armaturen voor machines, tot rijen met TL- en led-armaturen in loodsen. Ook weer door een toeval heb ik een tijd een Italiaanse fabriek voor daglicht systemen vertegenwoordigd.

Inmiddels ben ik er wel achter dat ik me graag bezig houdt met mooie en intelligente producten. Kwalitatief hoogwaardige apparatuur, gemaakt voor mensen die dat kunnen waarderen. Apparatuur gericht op het comfortabeler maken van je leven. 

AFSTANDSBEDIENINGEN
Sinds 2015 vertegenwoordig ik het merk Nexta-Tech in de Benelux. Nexta-Tech is een klein Italiaans bedrijf dat afstandsbedieningen, ook lichtregelaars genoemd, maakt. Een product dat er mooi uitziet (Italiaans design). Een product dat gemaakt is met robuuste Europese onderdelen.

DUURZAAM
En waarom is dat laatste belangrijk? Omdat het duurzaam is. Veel producten die vandaag gemaakt worden, kunnen als ze kapot gaan niet meer gerepareerd worden. De onderdelen zijn niet meer verkrijgbaar, de toeleverancier is onvindbaar, etc.  Kapot gaan is weggooien. Bij een robuust ontwerp weet de fabrikant wat er in zit. En kan dan ook na jaren nog eventuele reparaties verrichten. En hoewel ik niet denk en verwacht dat de apparatuur kapot gaat, wil ik mijn klanten alleen degelijke spullen leveren. Spullen die ik vaak zelf ook gebruik.

ANDERE WERKZAAMHEDEN
Naast mijn importeurschap voor Nexta-Tech help ik bedrijven met hun content strategie. En ook hier verbaas ik me over hoe weinig sommige bedrijven zich inleven in hun klanten. Hoe ze vooral vertellen over hoe goed ze zijn en wat ze allemaal kunnen. Maar mij in 10-20 woorden uitleggen waarom ik bij hen moet kopen…. dat is vaak een moeilijk te beantwoorden vraag. Toch gek, als je bedenkt dat de gemiddelde internetgebruiker binnen een halve seconde wegklikt als hij of zij de boodschap niet direct begrijpt.

MIJN WAARDEPROPOSITIE
Bedrijven bouwen met mijn hulp een goede contentstrategie waardoor hun doelgroep de boodschap makkelijk begrijpt. Hierdoor maken deze bedrijven meer omzet en verliezen ze minder. Lees meer over contentstrategie op: www.123figtree.nl

 

ACHTERGROND VAN NEXTA-TECH

HISTORIE
Begin 2000 begon de grondlegger van Nexta-Tech het leven van veel mensen comfortabeler te maken. Eerst met het bedienen van garagepoorten, lekker makkelijk vanuit je auto of huis.

NU
Twee jaar geleden begon hij opnieuw. Nu met regelaars voor verlichting.

ALLES VAN HET HUIS BEDIENEN?
Nee. Het is geen domotica-systeem waar zoveel mogelijk electronica in wordt gepropt. Dit zijn vaak moeilijk te bedienen apparaatjes. Waarbij de functies elkaar ook nog kunnen verstoren. Nexta-Tech concentreert zich op een dedicated systeem voor verlichting.

VOORDEEL
Door deze concentratie op verlichting werken alle functies perfect. Compact en handig in een apparaat. Volledig storingsvrij. Vanaf elke plek in uw bedrijf, kantoor, huis of buiten.

KEUZES…..

  • een afstandsbediening in uw hand
  • een schakelaar aan de muur die is omgebouwd tot dimmer of
  • je smartphone.

TECHNIEK
De apparatuur werkt op radiotechnologie. Het gebruikt een internationaal voor dit doel gereserveerde frequentie. Hierdoor is het 100% veilig voor mens en dier.
Met de door ons gebruikte radiotechnologie gaan signalen door muren heen en kunnen grote afstanden, tot wel 800 meter, overbrugd worden.